Monkey Rok 4.1 - Updated 17/08/2009

Download and get help for different MediaMonkey Addons.

Moderators: Peke, Gurus

dypsis
Posts: 1101
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by dypsis » Sat Oct 10, 2009 3:19 am

trixmoto wrote:From page 89...
trixmoto wrote:Ooops, this means I forgot to fix the artist name in sql, so line 175...

Code: Select all

sql = "SELECT Id FROM Artists WHERE Artist='"&exc&"'"
...should be...

Code: Select all

sql = "SELECT Id FROM Artists WHERE Artist='"&fixsql(exc)&"'"
I am still having problems with MonkeyRok with Guns N' Roses tracks (for example).
It won't display "Most Played" or "Albums By".

And if I was playing an artist previous to playing Guns N' Roses, it keeps displaying "Most Played" or "Albums By" of that previous artist, although the contents are empty.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by trixmoto » Sat Oct 10, 2009 3:59 am

Ok, I'll take a look at this and get it fixed in the next version.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by Eyal » Sat Oct 10, 2009 11:05 pm

Rating from the MR's main panel, rates the wrong track.

Steps: Select a track in MM NowPlaying list pane. This track is displayed in MR's main panel. Right-click and change specified MR rating.
Result: New rating is applied to first selected track in MM Tracklist (which is different).

The problem is that when clicking on MR panel, the focus is lost in MM, so it defaults to main Tracklist. Behaviour is the same as: select a track in NowPlaying list, click an empty area on MR panel, then press F5.

Do you think it can be fixed so MR remembers the focus state?

Anyway, forewarned is forearmed! :wink:

Thank you

Eyal :~)
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

Whizzkid

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by Whizzkid » Sun Oct 11, 2009 5:24 pm

First of all: Great work! I was wondering though: How can I change the script to get the artist's biography in German language instead of English? I understand the information comes from lastfm/audioscrobbler.com and on the lastfm-website the artist information also exists German. Any ideas how I can manage to change that? Thanks in advance.

onenonymous
Posts: 374
Joined: Sat Feb 02, 2008 1:09 pm
Location: Texas

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by onenonymous » Sun Oct 11, 2009 6:43 pm

edit the file Functions.vbs in Scripts\MonkeyRok folder
find line 1380:

Code: Select all

  Dim url : url = "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method="&met&"&artist="&fixurl(art)
and change to:

Code: Select all

  Dim url : url = "http://ws.audioscrobbler.com/2.0/?method="&met&"&artist="&fixurl(art)&"&lang=de"
save the file and the biography should now be in German.

Trix - maybe a feature request for the next update to tie this to the users language selection in MR Options?

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by trixmoto » Mon Oct 12, 2009 3:40 am

@Eyal - thanks for the report, I'll make sure this is fixed in the next version.

@onenonymous - thanks for the suggest, I'll see what I can do in the next version.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by nohitter151 » Wed Oct 14, 2009 12:28 pm

Belgrath wrote: ie the MonkeyRok 4.1 and MediaMonkey version 3.1.1.66797 is being displayed (not sure why this is saying 3.1.1.66797 and not 1261)
This is a MM bug which should be fixed as of beta build 1273:
http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4967
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Agrajag
Posts: 198
Joined: Tue Mar 13, 2007 2:34 pm
Location: Cherry Hill, NJ

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by Agrajag » Thu Oct 15, 2009 12:48 am

If you have tweaked the MyComputer part of your internet security setup to allow activeX then this fix has been successful for some.
Changing this setting in Windows 7 results in it bugging me more about a huge security hole than MM bugging me.

What's the best solution for this with Win7?

Desertway
Posts: 42
Joined: Fri Sep 18, 2009 2:22 pm

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by Desertway » Sat Oct 17, 2009 10:26 pm

Loving this script even more than I thought I would. A mention: in the "extra info" field I have <Year><br /><Custom2>.

It seems that the date will not display "0"s. If the date is 2006, MR displays 26. If the date is 2000, MR displays 2, and so on. I don't know if I am the only one seeing this behavior, and it really isn't a big deal.

Thanks again for the script.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by trixmoto » Mon Oct 19, 2009 3:26 am

Yeah sorry, that's a bug in the current release - I will fix this in the next version though :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by Eyal » Mon Oct 19, 2009 5:22 am

Desertway wrote:Loving this script even more than I thought I would. A mention: in the "extra info" field I have <Year><br /><Custom2>.

It seems that the date will not display "0"s. If the date is 2006, MR displays 26. If the date is 2000, MR displays 2, and so on. I don't know if I am the only one seeing this behavior, and it really isn't a big deal.

Thanks again for the script.
trixmoto wrote:Yeah sorry, that's a bug in the current release - I will fix this in the next version though :)

Strange, I use current version but don't have this problem...
WinXP SP2.
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by trixmoto » Tue Oct 20, 2009 3:30 am

The <Year><OrigYear><Track#><Disc#> mask fields in ExtraInfo were all supposed to replace the value "0" with blank, however what I actually coded was to replace all "0" in the value with blank, ooops! :oops:
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

pkw115
Posts: 101
Joined: Fri Jan 16, 2009 12:10 am

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by pkw115 » Mon Nov 02, 2009 4:45 pm

Trix, I have noticed recently, after the installation of Song Information Panel, that Monkey Rok is displaying the incorrect track length value, with the minutes being +1 from the correct time, ie: a track that is 3:35 long according to SIP and the player window displays a 4:35 in Monkey Rok. I hadn't noticed previously, but I have SIP near Monkey Rok on my set up and the diferent lengths jumped out at me. I believe that on some occasions the length displated by MR is correct, but need to keep a better eye on it to see if I can discern a pettern. Is this a know issue and if so is there a fix?

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by trixmoto » Tue Nov 03, 2009 4:51 am

Well I'm pretty sure I just grab the song length from the API method so I can't take much responsibility for it's accuracy. I'll investigate this when I'm working on the next version.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

pkw115
Posts: 101
Joined: Fri Jan 16, 2009 12:10 am

Re: Monkey Rok 4.1 [MM2+3]

Post by pkw115 » Tue Nov 03, 2009 1:34 pm

Thanks for the reply. I have continued to monitor the lengths listed in SIP, MR and the player. For some tracks they are all the same and for others they differ with MR reporting a minute more than SIP and the player. If there is something I should look out for that helps you out, let me know.

Locked