Page 64 of 100

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 10:07 am
by nynaevelan
-SuperFunk- wrote:The directory exists.
Is there an easy way to check the access?
Right click on the folder and click properties and click the security tab, it should tell you whether you have access to it.
-SuperFunk- wrote:EDIT: and it is weird that the Backup script doesn't show in the script-section under 'extra' :(
It shows up on the Standard toolbar and in the Tools - Scripts section, what do you mean 'extra'??

Nyn

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 10:28 am
by -SuperFunk-
ah what i mean with the 'extra'-section is the tools-section in the english version (I'm using the dutch one)
It doesn't appear in the tools/scripts-section:

Image

and it looks like i have access:

Image

I have tried to reinstall the script without success
(but somehow It remembers my preferences..)

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 1:16 pm
by nynaevelan
I would recommend uninstalling the script, then close MM. Open the mediamonkey.ini file in notepad and look for the MMbackup section, remove that. Do another search to make sure there are no lingering copies of the same section (once I had two of them do to upgrades). Look in the scripts folder for the abackup.vbs and abackup2.vbs files and delete them if they are there, look in the scripts\auto folder and delete the backup.vbs file. Then reopen MM and reinstall. Then close MM and look in the scripts.ini file to make sure the backup section is created. Open Mm and try to run the backup again.

Nyn

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 2:07 pm
by -SuperFunk-
I'm sorry for the bad news but the situation remains unchanged after I applied all the steps from your post.

It's a strange problem! :evil:


EDIT: I have changed the output paths to something else and now I get this error:

Code: Select all

Script: C:\Program Files (x86)\MediaMonket\Scripts\ABackup.vbs
Line: 488
Char: 9
Error: Path not found
Code: 800A004C
Source: Microsoft VBScript runtime error
EDIT 2: I think I have solved the problem, I believe it was a typo :roll:
Nyn, if I could buy you a drink I certainly would for all your help!

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 2:31 pm
by gpzbc
I was just going to say that I see a "MediaMonket" in there.
:lol:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 3:28 pm
by nynaevelan
Well I am glad you found the culprit cause I was outta ideas... :lol: :lol:

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Aug 22, 2011 6:17 pm
by -SuperFunk-
gpzbc wrote:I was just going to say that I see a "MediaMonket" in there.
:lol:
lol :lol:

Re: Backup 5.3 - Updated 15/01/2010

Posted: Wed Aug 31, 2011 8:01 am
by AliZ
trixmoto wrote:Well the main reasons that the zip hasn't been created are...

1) The "XZip.dll" could not be registered, although I'd expect you to get a warning about this as well - to fix this you can register it manually.
2) The script does not have write permission to the folder that you have specified the zip to be created in - to fix this you can run MM as administrator or change the folders permissions.

Hope this helps.
I have the same problem.
I've registered the mentioned DLL.
I've run MM as Admin.
I've checked the authorizations of the Backup and Temp folder and have given the users of my machine write and change rights.

Nothing helps. Any suggestions?

thx
AliZ

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Wed Aug 31, 2011 8:40 am
by gpzbc
Can you take a screenshot of your Backup settings? Are you getting an error message, or just no zipped folder?

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Wed Aug 31, 2011 3:55 pm
by AliZ
gpzbc wrote:Can you take a screenshot of your Backup settings? Are you getting an error message, or just no zipped folder?
just no zipped folder.
Image

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Wed Aug 31, 2011 4:15 pm
by gpzbc
I noticed that the box isn't checked for "Output Archive". Try checking that box and see if it works.

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Sep 05, 2011 2:38 pm
by AliZ
gpzbc wrote:I noticed that the box isn't checked for "Output Archive". Try checking that box and see if it works.
Yeah, now it works. THANKS!!

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Mon Sep 05, 2011 3:47 pm
by gpzbc
I 'm glad you got it working.

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Wed Nov 16, 2011 9:54 am
by gpzbc
Trixmoto,
Do you plan to make this officially compatible with MM4? I know Nynaevelan posted an easy workaround, but the average user may not figure it out.
Thanks!

Re: Backup 5.8 - Updated 27/10/2010

Posted: Wed Nov 16, 2011 11:35 am
by AliZ
gpzbc wrote:Trixmoto,
Do you plan to make this officially compatible with MM4? I know Nynaevelan posted an easy workaround, but the average user may not figure it out.
Thanks!
can you please post the topic for the workaround? thx