[SOLVED] Login to install "Install as Service"

Get answers about how to share with different devices.

Moderator: Gurus

steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am

[SOLVED] Login to install "Install as Service"

Post by steviegt » Fri Nov 04, 2016 11:54 am

When installing "Install as Service", I'm prompted for my password. I continually get an error message. I am positive my password is correct. Positive. I installed as service with previous install of MM without issue. I have reinstalled MM and started as administrator with no luck. I login to my PC with my Microsoft account. I went to my profile and logged out & in just to verify password. Worked fine. Do I need to login to my Local account to make this work? Please advise. Thanks in advance.


https://1drv.ms/i/s!AiEDaQN0vxCngvZeJfLIackmdb-sBA When MM opened normally
https://1drv.ms/i/s!AiEDaQN0vxCngvZnJfLIackmdb-sBA When MM opened as Administrator
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"

Peke
Posts: 12368
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Login to install "Install as Service"

Post by Peke » Sun Nov 06, 2016 8:05 pm

Hi,
I'm not being able to replicate, using user account when prompted for a password I'm giviing admin password and service is installed.
Have you tried to see MMW service directly under system services?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

steviegt
Posts: 311
Joined: Tue Mar 17, 2009 8:39 am

Re: Login to install "Install as Service"

Post by steviegt » Mon Nov 07, 2016 9:30 am

Thanks for replying. I had to go to "Services" app in Windows and then to properties for MediaMonkeyServices". I went to LogOn tab and overtyped the password fields with my existing password and the service started. I then tried to Install service in MM and it worked.
MMW Gold Lifetime v4.1.21.11875
MM Pro Android v1.3.2.0824
Windows Home 10.0.17134.228 64-bit Build 1803
MS Edge


Next to MediaMonkey, the best program available: Total Commander http://www.ghisler.com/

"Being mean to someone takes more effort than being nice to them"

Ludek
Posts: 2996
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [SOLVED] Login to install "Install as Service"

Post by Ludek » Wed Nov 09, 2016 7:57 am

Hi,
if you start MM as admin then the [Install Service] with install the service with the admin account (i.e. admin password on the Log On tab)
if you start MM normally (from the user account) then you need to enter password of the user account, and the same password is used on the "Log On" tab.

So I guess that previously you either mistyped the password or there was the password mismatch re admin/user account?
To confirm could you start MM normally (user account) and click [Uninstall service] then click [Install Service] and type the correct _user_ password.
I guess this works?

Post Reply