New MediaMonkey Version

Discussion about anything that might be of interest to MediaMonkey users.

Moderator: Gurus

Ability to show all Tabs Toolbar even only single Tab is used?

You may select up to 2 options

 
 
View results

dypsis
Posts: 1101
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

New MediaMonkey Version

Post by dypsis » Wed Sep 01, 2010 4:50 pm

Is there any news on the status of MediaMonkey 4?

Is there any likelihood of a working beta version any time soon?
What new features or improvements are we likely to see?

For improvements, I would like to see faster startup and a slicker File Monitor.

What do you think? 8)
Last edited by dypsis on Fri Oct 22, 2010 1:02 am, edited 1 time in total.

DaddyXX

Re: New MediaMonkey Version

Post by DaddyXX » Wed Sep 01, 2010 6:59 pm

Version 4? I doubt it. I think we've seen the last of Media Monkey...the developers have lost interest.

Lowlander
Posts: 46156
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: New MediaMonkey Version

Post by Lowlander » Wed Sep 01, 2010 7:27 pm

MediaMonkey 4 is still in development and no dates have been and probably will be released as they only serve to be passed without anything ready yet. A couple weeks had been promised for an alpha, but that has passed to probably due to work on versions 3.2.1 and 3.2.2. Now with iOS 4.2 and iTunes 10 announced it's only time before we come to the conclusion that Apple changed everything again and thus the developers need to release 3.2.3 to fix anything that Apple broke with their updates.

There is plenty of work done on version 4 as is obvious from the bug tracker: http://www.ventismedia.com/mantis/view_all_bug_page.php
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: New MediaMonkey Version

Post by nohitter151 » Wed Sep 01, 2010 7:53 pm

DaddyXX wrote:Version 4? I doubt it. I think we've seen the last of Media Monkey...the developers have lost interest.
I guess this is some kind of joke...?

The devs have mentioned version 4 numerous times in the past and viewable progress is evident in the tracker.
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 60#p232443
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... pi#p258438
http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... pi#p226724

Not to mention I've uploaded a screen shot on the forum with a sneak peek of what the new skinning potential there is with v4 (with an early pre-alpha).
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Lowlander
Posts: 46156
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: New MediaMonkey Version

Post by Lowlander » Wed Sep 01, 2010 7:56 pm

There's a few of these anonymous users posting MediaMonkey is dead when threads are discussing a new version, just ignore it.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

dypsis
Posts: 1101
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

DOOOMED!

Post by dypsis » Wed Sep 01, 2010 8:30 pm

Lowlander wrote:There's a few of these anonymous users posting MediaMonkey is dead when threads are discussing a new version, just ignore it.
MediaMonkey is DOOOMED!

DOOOMED!, I tell ya! :D

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: New MediaMonkey Version

Post by rovingcowboy » Thu Sep 02, 2010 2:40 am

DaddyXX wrote:Version 4? I doubt it. I think we've seen the last of Media Monkey...the developers have lost interest.
apple employee.

:lol:
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: New MediaMonkey Version

Post by trixmoto » Thu Sep 02, 2010 7:12 am

I've not been lucky enough to get my hands on pre-alpha build, but I've heard good things from those who have! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

DazB
Posts: 409
Joined: Mon Jun 11, 2007 4:09 am
Location: Yorkshire, UK

Re: New MediaMonkey Version

Post by DazB » Thu Sep 02, 2010 8:55 am

DaddyXX wrote:Version 4? I doubt it. I think we've seen the last of Media Monkey...the developers have lost interest.
The MM developers could be better at communication regarding development.

Daz

dypsis
Posts: 1101
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: New MediaMonkey Version

Post by dypsis » Thu Sep 02, 2010 3:24 pm

trixmoto wrote:I've not been lucky enough to get my hands on pre-alpha build, but I've heard good things from those who have! :)
So at what stage of the build do mere mortals get to try the new version? alpha? beta? :wink:

Lowlander
Posts: 46156
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: New MediaMonkey Version

Post by Lowlander » Thu Sep 02, 2010 3:33 pm

Depends, I think major versions will often have a public alpha whereas small incremental updates will have beta's.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

DaddyXX

Re: New MediaMonkey Version

Post by DaddyXX » Thu Sep 02, 2010 7:01 pm

All this talk of alphas and screenshots...but still no version 4.

And what does any of this have to do with Apple? Changing the subject won't produce version 4 either.

Face it: MediaMonkey had its day in the sun, and now it's over.

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: New MediaMonkey Version

Post by rovingcowboy » Fri Sep 03, 2010 1:38 am

DaddyXX wrote:All this talk of alphas and screenshots...but still no version 4.

And what does any of this have to do with Apple? Changing the subject won't produce version 4 either.

Face it: MediaMonkey had its day in the sun, and now it's over.
disgruntaled apple employee :lol: :roll:
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

dypsis
Posts: 1101
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: New MediaMonkey Version

Post by dypsis » Fri Sep 03, 2010 3:16 am

rovingcowboy wrote:
DaddyXX wrote:All this talk of alphas and screenshots...but still no version 4.

And what does any of this have to do with Apple? Changing the subject won't produce version 4 either.

Face it: MediaMonkey had its day in the sun, and now it's over.
disgruntaled apple employee :lol: :roll:
They all are, aren't they? Same as Apple customers. :lol:

trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Re: New MediaMonkey Version

Post by trixmoto » Fri Sep 03, 2010 4:31 am

DazB wrote:The MM developers could be better at communication regarding development.
They could spend lots of time telling us all about version 4, or they could spend their time creating version 4 and let us see for ourselves. I know which I'd rather! :)
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.

Post Reply