MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off screen

Report bugs & feature requests for MediaMonkey 5 and learn about the newest builds.

Moderator: Gurus

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off screen

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 1:53 pm

at first most of the time it appeared always half off screen, now it's completely off screen, is there a windows shortcut or trick to get or move it back? I think I had such a bug before and there was a trick.

also the dialog is higher then the working area height, I think it has screen size height but since it's gone currently I can't tell for sure.

of course all such bugs can be 4K related, Vista introduced SetProcessDPIAware ten years ago and MM4 never supported it properly, I hope proper 4K support won't take more then 10 years. :(

crash dialog is also broken on 4K, I post a screenshot next time it crashes

PetrCBR
Posts: 1623
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by PetrCBR » Fri Jan 20, 2017 2:11 pm

stax76 wrote:at first most of the time it appeared always half off screen, now it's completely off screen, is there a windows shortcut or trick to get or move it back? I think I had such a bug before and there was a trick.
Use Win+Left/Right arrow
stax76 wrote:of course all such bugs can be 4K related, Vista introduced SetProcessDPIAware ten years ago and MM4 never supported it properly, I hope proper 4K support won't take more then 10 years. :(
As i know MM4 previously used dpiAware manifest, but because of some issues it has been removed (i do not know exactly why, but will ask others).
stax76 wrote:crash dialog is also broken on 4K, I post a screenshot next time it crashes
yes, send me it please.

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 2:20 pm

Use Win+Left/Right arrow
doesn't help

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 2:28 pm

I've googled now, another trick is alt+space to open the title bar menu which has a move menu, I've tried it with notepad where it works and then tried it on the MM5 main windows and there no title bar menu shows up.

PetrCBR
Posts: 1623
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by PetrCBR » Fri Jan 20, 2017 2:31 pm

Remove/rename persistent.json file from MM/portable folder.

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 2:39 pm

got it back by extending to a second 4K display, normally I use duplicate mode for 4K monitor and 4K TV

Image

Image


picupload

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 2:51 pm

crash dialog is too high and not wide enough, it wasn't always too high but then the buttons were mixed up

Image

stax76
Posts: 176
Joined: Sun Mar 12, 2006 6:45 am

Re: MM5 bug: properties dialog dissapeared somewhere off scr

Post by stax76 » Fri Jan 20, 2017 2:57 pm

here is the buttons issue

Image


Post Reply