Column Filter Issues [#16335]

Report bugs & feature requests for MediaMonkey 5 and learn about the newest builds.

Moderator: Gurus

Davo
Posts: 348
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:00 pm
Location: Australia

Column Filter Issues [#16335]

Post by Davo » Sat Feb 01, 2020 4:18 pm

1. Drag & drop - after adding two columns to the filter (Conductor & Composer) I am unable to move them.

2. Column changes do not persist after filter is turned off & then on again.

3. Adding columns - It would be easier if you could select the actual column you want to add. At present it seems to automatically load the 'rating' column, then you have to go back to the context menu to select the field you really want.
David
____________________________
Windows 10
MM 5 Beta

Barry4679
Posts: 1047
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: Column Filter Issues

Post by Barry4679 » Sun Feb 02, 2020 2:25 am

Davo wrote:
Sat Feb 01, 2020 4:18 pm
1. Drag & drop - after adding two columns to the filter (Conductor & Composer) I am unable to move them.
I think that you will find that you can D&D the columns, but you need to drag further than you may expect.

In MM4, there was an indication when you had dragged to a drop zone.

MM5 has nothing, although when you start the drag, it seems to nudge its neighbour off its current position slightly, and as you drag further it snaps back into position ... maybe this is the signal that you are over a drop zone?

Davo
Posts: 348
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:00 pm
Location: Australia

Re: Column Filter Issues

Post by Davo » Sun Feb 02, 2020 4:17 am

I'm getting a different behaviour to the one you describe.
If i left click any column (other than the 2 new ones) then start to drag, the cursor has an empty square attached. On either of the two new columns the cursor has has a circle with a diagonal line (stop sign) attached and the column cannot be dropped. No matter how far you move it.
David
____________________________
Windows 10
MM 5 Beta

Barry4679
Posts: 1047
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: Column Filter Issues

Post by Barry4679 » Sun Feb 02, 2020 9:11 am

Davo wrote:
Sun Feb 02, 2020 4:17 am
I'm getting a different behaviour to the one you describe.
If i left click any column (other than the 2 new ones) then start to drag, the cursor has an empty square attached. On either of the two new columns the cursor has has a circle with a diagonal line (stop sign) attached and the column cannot be dropped. No matter how far you move it.
I can't replicate that.
The cursor with the empty square indicates that you have begun a drag and drop operation.
And the stop sign cursor indicates that you have strayed into outside available drop zones.
I do see it if I drag too high (ie. above the title bar), and it flashes on as I pass each of the minute separators between the columns.

Though I presume that what you are seeing is caused by something I haven't been able to trigger.

Ludek
Posts: 3341
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Column Filter Issues

Post by Ludek » Sun Feb 02, 2020 2:00 pm

I am also unable to replicate the issues.

Davo
Posts: 348
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:00 pm
Location: Australia

Re: Column Filter Issues

Post by Davo » Sun Feb 02, 2020 2:59 pm

I can replicate.
1. Add 2 columns (composer & conductor)
2. Attempt to drag & drop the new columns
David
____________________________
Windows 10
MM 5 Beta

Davo
Posts: 348
Joined: Tue Nov 06, 2007 9:00 pm
Location: Australia

Re: Column Filter Issues

Post by Davo » Sun Feb 02, 2020 3:15 pm

2. Column changes do not persist after filter is turned off & then on again.
I can consistently replicate this ??
Where to from here?
David
____________________________
Windows 10
MM 5 Beta

Ludek
Posts: 3341
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Column Filter Issues

Post by Ludek » Mon Feb 03, 2020 4:54 am

I couldn't replicate any yeasterday, but now I can at least replicate the column persistence issue consistently,
to be fixed as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=16335

Post Reply