MM 4 Alpha Testing

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

Peke
Posts: 13154
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Peke » Mon Dec 13, 2010 8:13 pm

MM3 will not be able to use MM4 Database or even if it loads it it will most likely corrupt it.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

dypsis
Posts: 1209
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: Migration to MM 4

Post by dypsis » Mon Dec 13, 2010 10:15 pm

Peke wrote:MM3 will not be able to use MM4 Database or even if it loads it it will most likely corrupt it.
Many MM users value their play data and I am sure many won't like losing it.
Hasn't there been some sort of utility developed to migrate it across to MM 4?

Lowlander
Posts: 47299
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Lowlander » Mon Dec 13, 2010 10:21 pm

Peke is saying that the MM4 database isn't backwards compatible with MM3. However the MM3 database can be upgraded to MM4 (just like MM2 to MM3).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

dypsis
Posts: 1209
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: Migration to MM 4

Post by dypsis » Mon Dec 13, 2010 10:25 pm

Lowlander wrote:Peke is saying that the MM4 database isn't backwards compatible with MM3. However the MM3 database can be upgraded to MM4 (just like MM2 to MM3).
OK. I expected that.

Peke
Posts: 13154
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Peke » Mon Dec 13, 2010 11:52 pm

It updates the same way as always MM introduced any past updates to database. Although backups of Original is recommended as same as Full Maintain in MM3 before upgrade.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Santa

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Santa » Mon Dec 20, 2010 9:46 am

Public alpha before Christmas? :P

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by vpsaxman » Mon Dec 20, 2010 12:34 pm

What does upgrading the database do? Will it make MM handle the DB faster or something?

And yeah : Alpha testing before Christmas FTW!!
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 47299
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Lowlander » Mon Dec 20, 2010 12:37 pm

vpsaxman wrote:What does upgrading the database do?
It makes it compatible with the new version.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Shiny Rabbit
Posts: 90
Joined: Sat Nov 14, 2009 5:15 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Shiny Rabbit » Mon Dec 20, 2010 12:42 pm

Santa wrote:Public alpha before Christmas? :P
already done:

http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 19&t=54156

My impressions (this reffers to the second one posted, I haven't tried the one that was uploaded yesterday): I like it but I'll hold off until it comes into a more robust build, the default Vitreous skin is very nice, especially the way seek bar and song info are inplemented, same with voume and visuliser. Video playback doesn't seem to work here: MM crashes when I try a video on it. Don't particularly like the way tabs are used for changing the album art panel between "now playing" and "selected" I think a title bar/button like what iTunes has would be better. There seems to be a few looming bugs with gapless playback (and not being able to configure the output plugin to correctly play gapless tracks gaplessly) and the micro player. Everything I haven't mentioned is either a nice little touch, I haven't noticed it or not really worth pointing it out as it will no doubt be fixed by the time it leaves alpha stages.
Image

Windows 7 Enterprise x64. MediaMonkey 4 (unless I forget to update this)

Santa

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Santa » Mon Dec 20, 2010 3:34 pm

Shiny Rabbit wrote:already done:
No.
rovingcowboy wrote:sorry dreadlau this is NOT a public Alpha testing version, repeat THIS IS NOT A PUBLIC ALPHA version.
I meant a public alpha... :wink:

Friedrich
Posts: 121
Joined: Sat Mar 01, 2008 3:14 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Friedrich » Mon Dec 20, 2010 4:07 pm

Shiny Rabbit wrote:Video playback doesn't seem to work here: MM crashes when I try a video on it.
Video works pretty well here and I am already busy to reorganize my video-collection with it.
A few errors here and there, but no severe problems as far as i can tell.
I follow all developer builds, but will keep silent until the developers give an ok to start sending in bug reports.
b.r.
fritz
OS: Win7 64bit, Manjaro Linux (XFCE),Linux Mint 18.3
Hardware: Intel Celeron G1610; Intel IGP; 8GB Ram; latest K-Lite Codec-Pack; Tracks: 41000 audio; 1900 video

YippieYeah
Posts: 49
Joined: Sun Sep 19, 2010 2:59 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by YippieYeah » Mon Dec 20, 2010 4:19 pm

I dont like the font of the Art Browser, the whole Art Browser needs to be reworked and tuned...

Peke
Posts: 13154
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Peke » Tue Dec 21, 2010 12:19 am

@YippieYeah
That is why this is called Pre-alpha (Deliberately released with known bugs/issues), so that features can be hammered. also Art browser is one of youngest features added to MM4.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Shiny Rabbit
Posts: 90
Joined: Sat Nov 14, 2009 5:15 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Shiny Rabbit » Tue Dec 21, 2010 4:20 am

oh sorry, I saw someone else on the board link to that thread saying it was a public alpha. Still, it's nice of them to let us try these out.
Image

Windows 7 Enterprise x64. MediaMonkey 4 (unless I forget to update this)

Kos
Posts: 288
Joined: Fri Jan 12, 2007 5:05 am
Location: Denmark

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Kos » Tue Dec 21, 2010 8:21 am

...what is the risk here...? I can live with MM crashing and functions not working but will I risk my music collection and/or MM database? I can hardly wait to try the MM4... :D

/Kos
Setup: Sonos, Twonky, Qnap, MediaMonkey Lifetime

Post Reply