1613 truncating folders & files names [#10280]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

1613 truncating folders & files names [#10280]

Post by kookykrazee » Fri Dec 14, 2012 3:03 pm

As the title says, I just installed 1613 and find a lot of folders and files that show as truncated but they are fine in my folder structure, using W7 Ultimate all updates and such and this did not happen in the previous 4.1 build. Any ideas or suggestions? Also, any chance of .ts files being added, I was told "maybe" 4.1, I can hope right?

Lowlander
Posts: 45854
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by Lowlander » Fri Dec 14, 2012 4:16 pm

Where do they show like that?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by kookykrazee » Fri Dec 14, 2012 4:32 pm

This is in my Artist & Album Artist Node, in a subfolder that 6k+ files, mostly mp3s They show as

I:\#Meda\#Done\#Name\BANGLE~1\1d3E6~1.THE\1984-A~1\01-HER~1.MP3

There are other files and folders with longer overall file names that are just fine, as best I can tell. Any ideas?

Edit: Updated to the newer 1614, no change.

Lowlander
Posts: 45854
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by Lowlander » Fri Dec 14, 2012 4:37 pm

Do you mean the Path column?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by kookykrazee » Fri Dec 14, 2012 4:41 pm

Yes, sorry forgot to add that, I have mp3s that are in that same exact folder and the file I referenced, with much longer names, not truncated.

Lowlander
Posts: 45854
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by Lowlander » Fri Dec 14, 2012 4:41 pm

But where do you see this? The Path or Filename column, or the tree (Location node)? Feel free to add a screenshot to explain.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by kookykrazee » Fri Dec 14, 2012 4:49 pm

Okay, I was working on the screenshot, but it is from the path column. Try this, it gives a general idea of what is happening:

http://i1341.photobucket.com/albums/o74 ... 402627.png

Thanks!

Lowlander
Posts: 45854
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by Lowlander » Sat Dec 15, 2012 12:18 pm

I suggest capturing the loading of the node in a debug log (step 4b) and send it to support: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=69084 Do you know if you scanned these files in after upgrading?

It looks like DOS style truncating which doesn't actually affect the underlying Paths.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by kookykrazee » Sat Dec 15, 2012 12:39 pm

These files did scan in after the upgrade. Other files loaded fine. Gonna try a couple things and if they don't work then I will submit the debug log. As you say it's doing 8.3, which I joked to my friend, that I do not miss a single bit...lol

Lowlander
Posts: 45854
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by Lowlander » Sat Dec 15, 2012 12:50 pm

I just checked some recently added files and it shows normal Paths for me. As we're now on build 1614 you may want to remove some affected files, and scan them in again to see if it still happens (keep DBGview running to capture it if it does).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

kookykrazee
Posts: 80
Joined: Wed Jul 04, 2007 6:56 pm

Re: 1613 truncating folders & files names

Post by kookykrazee » Sat Dec 15, 2012 1:07 pm

I was already doing that, before I had replied back, though I guess I should have done the logging, will remove them, again, and try again.

Michel37
Posts: 422
Joined: Thu Sep 20, 2007 11:15 pm
Location: Germany

Path truncated in 1614

Post by Michel37 » Sun Dec 16, 2012 2:35 am

Happened in 1614 for me too. Now that i wanted to create a debug file, the problem didn´t occur again :(
I´m using Win8 Pro 64bit.

According to this here: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =6&t=69084
Last edited by Lowlander on Mon Dec 17, 2012 3:35 pm, edited 3 times in total.
Reason: Merged with existing post

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Happens also in 1614

Post by rovingcowboy » Sun Dec 16, 2012 5:43 am

Some things missing like ? Maybe the error you get? Makes it hard to help without the issue in the post. :-?
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

Michel37
Posts: 422
Joined: Thu Sep 20, 2007 11:15 pm
Location: Germany

Re: Happens also in 1614

Post by Michel37 » Sun Dec 16, 2012 5:47 am

No error. Only the paths showed truncated in 8.3 format.

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: Happens also in 1614

Post by rovingcowboy » Sun Dec 16, 2012 5:49 am

Oh ok
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

Post Reply