[1714] Can't able to sort by Disc #

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

[1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Sat Sep 27, 2014 10:52 pm

Hello,

I notice a issue with MM. MM can't able to remember to sort by "Disc #". I have a "Disc #" column and "Track #". Even though I click the "Disc #" column to sort it, if I restart MM, it will always defaults back to sort by "Track #".

Will it be possible to fix this issue.

Thanks.

dtsig
Posts: 3060
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by dtsig » Mon Sep 29, 2014 9:10 am

Although I am not sure why you want you view sorted by Disc# .. i just tried this and it appeared to work correctly and remember after shutdown/restart. Tested on 1714
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Mon Sep 29, 2014 6:11 pm

dtsig wrote:Although I am not sure why you want you view sorted by Disc# .. i just tried this and it appeared to work correctly and remember after shutdown/restart. Tested on 1714
Nope it does not work for me. Everytime i restart MM, it always defaults to sort by "Track #". I can't able to make MM remember sort by "Disc #".

Lowlander
Posts: 46257
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by Lowlander » Mon Sep 29, 2014 6:35 pm

Does it fail to remember any other sort (indicating it isn't closing properly)?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Mon Sep 29, 2014 9:41 pm

Lowlander wrote:Does it fail to remember any other sort (indicating it isn't closing properly)?
After further test, actually MM fail to remember any sort. It always defaults back to "Title ". I am using Artist Tree.

Lowlander
Posts: 46257
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by Lowlander » Tue Sep 30, 2014 9:07 am

Then it's either not saving the sort or your in a dependent node (infers settings from a Collection) and I'm not sure if all can change the parent Collections settings.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Tue Sep 30, 2014 10:25 pm

Lowlander wrote:Then it's either not saving the sort or your in a dependent node (infers settings from a Collection) and I'm not sure if all can change the parent Collections settings.
I am looking at the "Collection Option", there is no way to set a column as default sort.

Lowlander
Posts: 46257
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by Lowlander » Wed Oct 01, 2014 9:20 am

If you sort in the Collection I believe this sort is then also set for any Collections/Playlists that inherit from that Collection. I may be mistaken though. I've not noticed any sorting issues here.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Thu Oct 02, 2014 7:22 am

How can I fix this problem? Please fix this bug,

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Sat Oct 04, 2014 10:10 pm

Since the devs are going to fix this problem. Could anyone tell me in which line/section of the "MediaMonkey.ini" file can I change the "sort variable"?

Thank you.

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by nohitter151 » Sun Oct 05, 2014 7:48 am

monkeyfan1970 wrote:Since the devs are going to fix this problem. Could anyone tell me in which line/section of the "MediaMonkey.ini" file can I change the "sort variable"?

Thank you.
It's not in the .ini, its in the database.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.

Ludek
Posts: 3074
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by Ludek » Wed Oct 08, 2014 5:50 am

Sort orders of columns are stored in Windows registry.

Run regedit and go to HKCU/Software/MediaMonkey/Interface/V4/

mcow
Posts: 820
Joined: Sun Sep 21, 2008 9:35 pm
Location: Cupertino, California

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by mcow » Wed Oct 08, 2014 1:02 pm

That registry data is pretty opaque. I don't have a clue what I'd change there.

Ludek
Posts: 3074
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by Ludek » Thu Oct 09, 2014 5:41 am

You can delete or temporarily rename the key HKCU/Software/MediaMonkey/Interface/V4/ , MediaMonkey will start in the default UI layout then.
I also can't replicate your issue so you will at least verify that the registry path is writable (as should be) for MM.

monkeyfan1970
Posts: 58
Joined: Wed Sep 07, 2011 11:08 pm

Re: [1714] Can't able to sort by Disc #

Post by monkeyfan1970 » Fri Oct 10, 2014 12:47 am

Ludek wrote:You can delete or temporarily rename the key HKCU/Software/MediaMonkey/Interface/V4/ , MediaMonkey will start in the default UI layout then.
I also can't replicate your issue so you will at least verify that the registry path is writable (as should be) for MM.
I have tried this. But still no luck. It always defaults back to "Title ".

Post Reply