MM 4 Alpha Testing

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

Lowlander
Posts: 46262
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Lowlander » Tue Dec 21, 2010 11:41 am

You could loose your music or corrupt it (if such a bug exists), corruption has happened in the past so you should have a backup of your music before testing MediaMonkey 4.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Kos
Posts: 288
Joined: Fri Jan 12, 2007 5:05 am
Location: Denmark

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Kos » Tue Dec 21, 2010 11:55 am

...ok thanks - I'll wait... I have a backup but the trouble of 'repairment' I'll live without...

/Kos
Setup: Sonos, Twonky, Qnap, MediaMonkey Lifetime

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by vpsaxman » Wed Dec 22, 2010 10:27 pm

Lowlander wrote:
vpsaxman wrote:What does upgrading the database do?
It makes it compatible with the new version.
:roll: I meant, is there any reason behind the database update? Why not keep the old MM3 system? :D
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

Lowlander
Posts: 46262
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Lowlander » Wed Dec 22, 2010 10:52 pm

Because video has been added among other changes.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

dypsis
Posts: 1111
Joined: Wed Apr 30, 2008 9:51 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by dypsis » Thu Dec 23, 2010 12:42 am

What happens when the trial runs out?
Can we purchase it now?
Last edited by dypsis on Thu Dec 23, 2010 3:07 pm, edited 1 time in total.

BlueDragon
Posts: 63
Joined: Sat Jan 09, 2010 7:23 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by BlueDragon » Thu Dec 23, 2010 7:18 am

is somebody else having problems with the album arts? I installed version 4.0.0.1339 and don't see any images at all. They are stored in the tags.

My Libraray is on a NAS, and the path of the songs looks like \\Mediaserver\Music\artist\album\song.mp3

Friedrich
Posts: 121
Joined: Sat Mar 01, 2008 3:14 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Friedrich » Thu Dec 23, 2010 10:13 am

BlueDragon wrote:is somebody else having problems with the album arts?
Works ok here. No general problem perhaps. (version 4.0.0.1339)
OS: Win7 64bit, Manjaro Linux (XFCE),Linux Mint 18.3
Hardware: Intel Celeron G1610; Intel IGP; 8GB Ram; latest K-Lite Codec-Pack; Tracks: 41000 audio; 1900 video

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by rovingcowboy » Thu Dec 23, 2010 1:04 pm

it is a buggy buggy buggy BUGGY TEST version of mm 4 8)
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

Mars74
Posts: 41
Joined: Sun Jan 11, 2009 6:29 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Mars74 » Thu Dec 23, 2010 1:21 pm

Rather buggy indeed, very very slooowwww ... I lose all my ratings (amongst other things) when inserting new folders into my database ...
On the other hand, very correct for an alpha version .. you know the risk when installing ... I'm still happy with this one, as long as I know it will be corrected soon (I installed for the DLNA feature that's cool) :wink:

vpsaxman
Posts: 288
Joined: Sun Oct 03, 2010 7:39 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by vpsaxman » Thu Dec 23, 2010 9:30 pm

Lowlander wrote:Because video has been added among other changes.
Yes, I'd forgot the video addition.
Windows 7 Ultimate 64bit
AMD Phenom II x4 940 (3GHz)
ASRock A780
4GB DDR2 333
ATI Radeon HD 3200
Library on two disks : Western Digital Caviar 1.5TB - WDC 640GB

BlueDragon
Posts: 63
Joined: Sat Jan 09, 2010 7:23 pm

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by BlueDragon » Fri Dec 24, 2010 8:41 am

Friedrich wrote:
BlueDragon wrote:is somebody else having problems with the album arts?
Works ok here. No general problem perhaps. (version 4.0.0.1339)
i tested it on my internal storage and the art appeared instantly.
So it's a problem with network storages.

I know it's only an alpha version, but a bug is a bug and has to be reported, right?

rovingcowboy
Posts: 14153
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by rovingcowboy » Fri Dec 24, 2010 10:44 am

rusty just released what he said is most likely the last developer testing version.

so yes the bugs for most part after the christmas break might be started with the new up coming public testing versions.

but bugs that effect the script authors should have always been reported. as this was for them to test their scripts if they could not have tested them. then we would still be looking for a long wait on the public's testing versions.

glad rusty is feeling good about this now to release it soon as a public beta version. :) 8)

i think i said some place i would not play videos with monkey. well I Changed MY Mind. this beta version is great with videos so i'll use mm 4 to play my videos now instead of wmp.

8)
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy 5 Android 5) 6. Proscan tablet Android 4.3 ) 7. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.

Dreadlau
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Dreadlau » Fri Dec 24, 2010 11:00 am

rovingcowboy wrote: i think i said some place i would not play videos with monkey. well I Changed MY Mind. this beta version is great with videos so i'll use mm 4 to play my videos now instead of wmp.
Same here.
But only for music related videos for the moment.
I like how you can have the video shows inside the art panel.
So you can have a playing queue with audio and video without MM switching views all the time.
Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)

Lowlander
Posts: 46262
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Lowlander » Fri Dec 24, 2010 11:49 am

BlueDragon wrote:I know it's only an alpha version, but a bug is a bug and has to be reported, right?
No, the current Alpha release are only for feedback on scripting issues. The current Alphas are know to have many bugs, but have been released so addon developers can have an early peak at changes and give feedback on any parts that are broken.

Once Alphas are released in the Beta forum it will be open for feedback on any and all bugs.

From: http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 19&t=54156
Rusty wrote:These dev builds will be kind of raw. They'll contain many bugs and regressions and there are no what's new files (you'll have to trawl through Mantis to see changes). The intent is not to test MM functionality generally, but to fine-tune any script-related issues that may have been introduced, or to raise the priority on any scripting functionality that you feel we've overlooked for this release.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

Dreadlau
Posts: 1967
Joined: Sun Nov 25, 2007 6:49 am

Re: MM 4 Alpha Testing

Post by Dreadlau » Fri Dec 24, 2010 4:23 pm

Seven Ultimate X64 SP1 / Sansa Clip 2go (with RockBox)

Post Reply