Bit depth [#11732]

Any ideas about how to improve MediaMonkey? Let us know!

Moderator: Gurus

HaraldBluetooth1963
Posts: 69
Joined: Tue Sep 02, 2008 1:07 pm

Bit depth [#11732]

Post by HaraldBluetooth1963 » Thu Aug 11, 2011 8:41 pm

For such a high quality Music Organizer for Serious Collectors as MediaMonkey, bit depth should have been added in the database and as a column in the main window for a long time ago.

I hope, that this is possible to add soon, it would make MediaMonkey even more perfect for me :D

Falcon
Posts: 45
Joined: Wed Jan 12, 2011 10:59 pm
Location: Germany
Contact:

Re: Bit depth

Post by Falcon » Mon Sep 05, 2011 12:17 pm

I second that request.
Image

Eyal
Posts: 3110
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Bit depth

Post by Eyal » Tue Sep 06, 2011 3:03 am

Yes! I had a hard time with some WAV/FLAC tracks until I discovered -- with an other software -- that they were 32/24 bit.
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].

Guest

Re: Bit depth

Post by Guest » Tue Sep 06, 2011 8:26 am

Hey Bit... Did you ever find out if it is possible to be added in the database and as a column in the main window?

AustShep
Posts: 1
Joined: Tue Sep 06, 2011 8:19 am

Re: Bit depth

Post by AustShep » Tue Sep 06, 2011 10:08 am

lol... Good luck.

jopagi
Posts: 3
Joined: Tue Nov 10, 2009 1:21 pm

Re: Bit depth

Post by jopagi » Wed Nov 09, 2011 4:46 pm

I also would like to see this as an optional displayed column. Going back through my files and trying to compute it (and storing the result in a custom field) is cumbersome, although I could write a script to do it if MM isn't planning on providing built-in support for it any time soon.

jopagi
Posts: 3
Joined: Tue Nov 10, 2009 1:21 pm

bit depth conversion

Post by jopagi » Wed Nov 09, 2011 4:56 pm

I would like to see the option when converting a lossless file to select the bit depth, and ideally dithering options of none, triangular, and rectangular.

I want to burn a CD of music that I've downloaded in hi-res format. Right now I have to switch to using Foobar to accomplish this.

As a follow-on, when burning an audio CD (playable on all CD players), hi-res files could be auto-converted to 16/44.

Regards,
Jonathan

Orbi
Posts: 57
Joined: Wed Jun 30, 2010 2:47 am

Re: Bit depth

Post by Orbi » Thu Nov 10, 2011 2:45 am

+1

I agree. I'd like to see full hi-def integration into MM like:
- ability to transcode 24bit on the fly to portable devices only supporting 16bit
- sample size (16bit - 24bit) in the song properties. I'd like sample size to be available in columns and as a filter for playlists.

At the moment, only bitrate and frequency indicate songs are 24bit. The strange thing about frequency, is that it is called Sample Rate in the column and filter.

emklap

Re: Bit depth

Post by emklap » Fri Nov 11, 2011 4:19 am

same here, I would like to see the bith dept of my flac files
I can not see if a fiule is 16 bit, or 24 bit

MM4 user

Re: Bit depth

Post by MM4 user » Fri Nov 11, 2011 4:20 am

Me to,

This is a MUST HAVAE these days.

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Bit depth [#11732]

Post by Lowlander » Mon Jan 13, 2014 11:48 am

Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

lordpuffer
Posts: 29
Joined: Tue Jul 21, 2009 3:14 pm

16 bit or 24 bit? I have an older version and need help

Post by lordpuffer » Fri Apr 25, 2014 3:01 pm

I'm still running an older version (I just like it) 3.2.5.1306. I don't know where to post this, so I posted it here. It may be very easy to answer. I'm running Win 7 Home Premium 64-bit. I have about 1,000 FLAC songs on my PC that have been scanned into MM. How do I find out whether a song is 16-bit or 24-bit? Also, how can I find the kHz for the song. I've looked and cannot seem to find this. Thank you.
Last edited by Lowlander on Fri Apr 25, 2014 3:05 pm, edited 1 time in total.
Reason: Merged with existing post

dtsig
Posts: 3062
Joined: Mon Jan 24, 2011 6:34 pm

Re: Bit depth [#11732]

Post by dtsig » Fri Apr 25, 2014 3:09 pm

On 4 and 4.1 SampleRate. I don't remember if these are available in 3x though
Where's the db and ini stored
Reporting Bugs
Where tags are stored

Not affiliated with MediaMonkey ... just a RABID user/lover
DTSig

Lowlander
Posts: 46273
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Bit depth [#11732]

Post by Lowlander » Fri Apr 25, 2014 3:34 pm

Bit Depth (16 bit) and Sample Rate (44.100Hz) are not the same thing, Bit Depth isn't available in any released version of MediaMonkey.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)

iMilazzo
Posts: 5
Joined: Fri Nov 23, 2012 1:14 pm

Re: Bit depth [#11732]

Post by iMilazzo » Thu Oct 23, 2014 3:52 pm

Sorry to be rude but this are the facts?

Why this software has stopped in time? This is a paid software. I paid for it!! I just WANT "bit depth" information. All softwares, even free ones like foobar2000 have "bit depth" information. I want it. I'm paying for!
With just this single field, just this single little information and I will never pay JRiver. I need to maintain 2 paid software to organize my library just because of this field.

Thanks
Ivan Milazzotti
Last edited by Lowlander on Thu Oct 23, 2014 5:06 pm, edited 1 time in total.
Reason: Language

Post Reply