Autoplay at Startup

Get answers about using the current release of MediaMonkey for Windows.

Moderator: Gurus

martialartsguy
Posts: 291
Joined: Mon Apr 03, 2006 9:11 am
Location: Denver, CO

Autoplay at Startup

Post by martialartsguy »

I used TweakMonkey for a long time, but it kept giving me problems, so I just install it sporadically to do a backup of my database and ini files. The thing I loved about it was that I could automatically start playing MM at full volume when I started it. Is there a way to do this without TweakMonkey?

Thanks-

Brian "Chomping at the bit for 3.0"
rovingcowboy
Posts: 14163
Joined: Sat Oct 25, 2003 7:57 am
Location: (Texas)
Contact:

Post by rovingcowboy »

what version are you using ? Teknojnky is good about keeping that thing working go get the latest version you can find in the thread for tweak monkey. it should work with out errors,
if not then tell him what is going on he might make a fix for your system?

8)
roving cowboy / keith hall. My skins http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... =9&t=16724 for some help check on Monkey's helpful messages at http://www.mediamonkey.com/forum/viewto ... 4008#44008 MY SYSTEMS.1.Jukebox WinXp pro sp 3 version 3.5 gigabyte mb. 281 GHz amd athlon x2 240 built by me.) 2.WinXP pro sp3, vers 2.5.5 and vers 3.5 backup storage, shuttle 32a mb,734 MHz amd athlon put together by me.) 3.Dell demension, winxp pro sp3, mm3.5 spare jukebox.) 4.WinXp pro sp3, vers 3.5, dad's computer bought from computer store. )5. Samsung Galaxy A51 5G Android ) 6. amd a8-5600 apu 3.60ghz mm version 4 windows 7 pro bought from computer store.
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Re: Autoplay at Startup

Post by Eyal »

martialartsguy wrote:I used TweakMonkey for a long time, but it kept giving me problems...
What kind of problems? I'm also using TweakMonkey and I have unselected every options in it except the "Resume State/Position at startup" function. Works great. If MM was playing when I closed it, it will play next time I open it.
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto »

If you right click on the shortcut you use to open MM and click properties. In the file path add " /play" to the end. This switch tells MM to play at startup, no script necessary!

Have you tried my Backup script?
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Post by Eyal »

trixmoto wrote:If you right click on the shortcut you use to open MM and click properties. In the file path add " /play" to the end. This switch tells MM to play at startup, no script necessary!
WOW! :o I must try that. Thanks Trix
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
martialartsguy
Posts: 291
Joined: Mon Apr 03, 2006 9:11 am
Location: Denver, CO

Post by martialartsguy »

Wow, thanks for the replies! The problem I had with Tweak was when shutting down - it would hang and then give an error message. But again, I used it mainly for the backup, so Trix- I'll give your backup script a shot. It'd be nice to have a total backup all the time, as I change a lot of stuff every time the Monkey's open.

Tried to add "/play" at the end of the following Target:
"D:\Program Files\MediaMonkey\MediaMonkey.exe"

but I get an error message saying the path is not valid. Any hints?

Oh, and I've added with "\" instead, both before and after the " but I still get the same errors.
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Post by Eyal »

Put it outside of the quotation marks, like that:

["C:\Program Files\MediaMonkey\MediaMonkey.exe" /play]
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
martialartsguy
Posts: 291
Joined: Mon Apr 03, 2006 9:11 am
Location: Denver, CO

Post by martialartsguy »

Eyal -

Thanks, that works just fine.

Trix-

Downloaded your backup script - works great and no problems so far! Sweet. Thanks everyone.
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Post by Eyal »

About the Backup script: If you loose for good (& without reason) some directories on your hard disk when you close Mediamonkey, know it's because of that script... It happens to me twice. :cry:
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
martialartsguy
Posts: 291
Joined: Mon Apr 03, 2006 9:11 am
Location: Denver, CO

Post by martialartsguy »

Eyal-

After looking through the thread for Trixmoto's Backup script I made sure I created an Output folder that was separate from anything to do with MM. I think that may be what caused your directories to disappear. Of course, I'm no script writer so I may be wrong. You may want to check in the thread for that script.
MM 4.1.28.1905
MMA 1.3.7.0906

MM Gold since 2006
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Post by Eyal »

You may be right. Anyway I do by backups manually.
Thanks
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto »

@martialartsguy - I'm glad you like the script, I use it every day (on shutdown in fact) and wouldn't be without it.

@Eyal - the latest version has lots of checks to ensure that folders are not deleted unless you want them to be.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Eyal
Posts: 3114
Joined: Sun Jun 26, 2005 9:27 am
Location: Québec

Post by Eyal »

@ Trix, thanks for the advise. But 2 weeks ago I downloaded and use your last version of Backup script and I lost all my C:\ root directories beginning from "A" to "C". "C:\Batch" was containing all my batch and cmd files, and I miss it...

It don't really matter, nothing real important was deleted. I recently bought an external hard disk and use the provided software to do backups of all my precious files - like Mediamonkey & all my music :wink:
Skins for MediaMonkey: Cafe, Carbon, Helium, Spotify, Zekton. [ Wiki Zone ].
trixmoto
Posts: 10024
Joined: Fri Aug 26, 2005 3:28 am
Location: Hull, UK
Contact:

Post by trixmoto »

I'm sorry for that. The latest version was released 7 days ago.
Download my scripts at my own MediaMonkey fansite.
All the code for my website and scripts is safely backed up immediately and for free using Dropbox.
Post Reply