Issue with track numbers after sync

Report bugs & feature requests for MediaMonkey for Android and learn about the newest beta build.

Moderator: Gurus

Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Issue with track numbers after sync

Post by Brilhasti »

Some of my albums have track numbers with a prefix to denote the disc#. 01- for example. Like so:

Image

This all gets tagged fine in MMW using auto tag from filename using:

<Genre>\<Label>\<Skip> - <Album Artist> - <Album> - <Date>\<Track#> - <Artist> - <Title>

Image

When I sync to MMA using

\Music\<Album Artist>\<Date> - <Album>\<Track#> - <Artist> - <Title>

I get this:

Image

Any way to fix this? I also have a lot of tracks from vinyl with track numbers A, A1 etc which are coming across with track numbers of -1.
Lowlander
Posts: 50279
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Lowlander »

You don't have <Disc#> in your filename format: \Music\<Album Artist>\<Date> - <Album>\<Track#> - <Artist> - <Title>

So maybe:
\Music\<Album Artist>\<Date> - <Album>\$If(<Disc#>),<Disc#:2>-,)<Track#> - <Artist> - <Title>
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Brilhasti »

Still no good.

Image

Not entirely sure why I need disc# at all. Is there no way for MMA to display 01-01 as a track number as MMW does?
Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Brilhasti »

Any more help with this? Is there no way for the track# field to display letters as it does in MMW? A1, B2 etc?
Lowlander
Posts: 50279
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Lowlander »

I doubt it. It uses Disc# > Track# for sorting. I assume MMA only does the standard Track#.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Brilhasti »

Hugely disappointing. I have over 7000 files, whole labels with vinyl track numbers. A, B etc. Why can't the app simply display the track# like the windows version?

Image

I also never use disc numbers so why is that forced on us?
Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Brilhasti »

Oh well Foobar does it perfectly so looks like I'll move to that.

Image

Rather annoying as I've been a Gold member for 7 years and purchased the MMA Pro but if it can't handle letters in tracks, it's useless to me.
Brilhasti
Posts: 11
Joined: Fri May 04, 2012 4:27 am

Feature Request (letters in track# field)

Post by Brilhasti »

I have thousands of files from old vinyl labels. They are labelled A, A1, B etc. MMA doesn't allow this in the track# field, MMW does. Please change the track# for MMA so it is like the one in MMW and can handle letters etc. It would also be nice if the track# displayed leading zeroes. If I have a track in MMW listed as 01, after syncing it gets displayed as 1.
nodder64
Posts: 6
Joined: Tue Oct 20, 2020 12:48 pm

Issue with track numbers (alpha-numeric in MMW become numeric duplicated when transferring to MMA).

Post by nodder64 »

Hello.

Did this one ever get fixed?

viewtopic.php?t=92567&sid=16336e240a0eb ... 72b231a099

I am busily digitising old vinyl LPs into MMW. Then "auto-tagging from web". This typically results, within MMW, in track numbers (for a double album) in the format A1, A2 . . . B1, B2 . . C1, C2 . . .D1, etc. Where A, B, C and D are the 'sides' of the two records. And 1, 2, 3 are the tracks on each side.

When I synch with MMA, this subtlety is completely lost and I end up with 4 lots of 'track 1', 4 of 'track 2' and so on (one from each side - A, B, C, D). This is a nuisance, as each LP will then *not* play the tracks in the right order, when played back in MMA.

Of course, I *can* go into each album in MMW and manually change this, so that the track numbering just goes, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 . . .N. But . . .a, that's a pain in the neck, and b. it seems a shame to lose valid information about which 'side' of the vinyl album is associated.

All thoughts and clues welcomed.
The versions I am using are MMW - 4.1.31.1919 and MMA - 1.4.2.0945

Cheers

Nodder
Peke
Posts: 14459
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Peke »

Hi,
I just checked and all of my LPs have A,B,C,D in Disk and 1,2,... and both in MM and in MMA they show normally.
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
nodder64
Posts: 6
Joined: Tue Oct 20, 2020 12:48 pm

Re: Issue with track numbers after sync

Post by nodder64 »

Hi Peke. Thanks. Any ideas on how I can achieve the same? Best. Ian
Erwin Hanzl
Posts: 644
Joined: Tue Jun 13, 2017 8:47 am
Location: Vienna

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Erwin Hanzl »

Hello Peke,

sorry, but my experiences do not correspond to your description:

are letters and/or special characters in the fields Disc# or Track#,
a VINYL-ALBUM is not listed correctly in MMA under view "Album".
MMA can only generate a correct album-title-sequence from NUMBERS. I've tested it multiple times.

Correct entry of a VINYL-ALBUM in MMW:
VINYL ALBUM side A = Disc# 1 Track# 1,2,3 ...
VINYL ALBUM side B = Disc# 2 Track# 1,2,3 ...
...
Presentation afterwards in MMA:
101
102
103
201
202
203
...
What solution do you have?
Best regards

Image
MMW 4.1.31.1919 Gold-Standardinstallation auf WIN 10-64Bit Pro Vers. 21H1 | Meine Einstellungen
MMA 1.4.4.0952 Free Beta-Tester auf Huawei Mate 20 Pro 128 GB Android 11 | USB-Kabel-Sync
Peke
Posts: 14459
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Peke »

Hi,
I was more thinking about
Image
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Erwin Hanzl
Posts: 644
Joined: Tue Jun 13, 2017 8:47 am
Location: Vienna

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Erwin Hanzl »

Hello Peke,

Your statement: "I was more thinking about" - NO COMMENT.
By the way: I use MMA-free Beta and synchronize with a USB cable.
(Filename MMW and MMA: Title - Artist - AlbumName.ext)

Please, put on a second song from the same album in MMW: Disc# B and Track#2
Sync and show the screenshot of the album on the phone under MMA.

Best regards

@martin.bohac ???
I think MMA uses NUMMERIC type variables to represent the contents of Disc# and Track#.
MMW 4.1.31.1919 Gold-Standardinstallation auf WIN 10-64Bit Pro Vers. 21H1 | Meine Einstellungen
MMA 1.4.4.0952 Free Beta-Tester auf Huawei Mate 20 Pro 128 GB Android 11 | USB-Kabel-Sync
Peke
Posts: 14459
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Issue with track numbers after sync

Post by Peke »

Erwin Hanzl wrote: Sun Mar 28, 2021 12:43 am Please, put on a second song from the same album in MMW: Disc# B and Track#2
Sync and show the screenshot of the album on the phone under MMA.
Such changes in Disk/Track # will most likely not be added till MMA 2.0 gets out. I was talking about corrections in MM5. Sorry if I misunderstood something. I even added https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17707 to better handle LPs and prepare things for MMA sync.
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Post Reply