does mm5 include Chromium engine?

To discuss development of addons / skins / customization of MediaMonkey.

Moderator: jiri

drughetto
Posts: 142
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:19 am
Contact:

does mm5 include Chromium engine?

Post by drughetto »

hi
does mediamonkey 5 include Chromium engine?

may i know why? and the purpose
i'm testing mediamonkey 5 beta under w7-8-and 10

thanks
jiri
Posts: 5397
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by jiri »

Yes, MM5 UI is fully developed in HTML/CSS/JS and it's powered by Chromium engine, particularly in order to be able to release MM for other platforms (i.e. not only Windows).

Jiri
drughetto
Posts: 142
Joined: Thu Dec 20, 2012 2:19 am
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by drughetto »

jiri wrote:Yes, MM5 UI is fully developed in HTML/CSS/JS and it's powered by Chromium engine, particularly in order to be able to release MM for other platforms (i.e. not only Windows).

Jiri
hi
thanks
so it's no more in compiled in C
well it's nice that mm5 will be released for osx and linux
but are very very very few linux users around , and sadly linux could die just because new hardware need support and money
about osx ,itunes it's full integrated in the osx operation system

i would liked a mm5 for windows only with the best performances
windows needs more then osx a program very well integrated and often multi platform programs run worse seeing they are not very optimazed
by the way this is the developers decision
Peke
Posts: 13480
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by Peke »

Hi,
Let me be a an optimist and say that we are trying to make MM that way so that it doesn't fall under port trap. For that we need users to get us feedback.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Red Maw
Posts: 97
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:25 pm
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by Red Maw »

One thing I have been wondering about MM5 is if the entire application was being done on the chromium engine or just the frontend? If the backend is changing was there any noticeable performance impact on large databases?
jiri
Posts: 5397
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by jiri »

Only the frontend (and few other parts, where it made sense) is implemented in Chromium. The backend stays mostly the same, with the necessary changes for MM5 new features and also some optimizations, so that some operations are actually quite faster than in MM4.

Jiri
Red Maw
Posts: 97
Joined: Wed Aug 12, 2009 8:25 pm
Contact:

Re: does mm5 include Chromium engine?

Post by Red Maw »

jiri wrote:Only the frontend (and few other parts, where it made sense) is implemented in Chromium. The backend stays mostly the same, with the necessary changes for MM5 new features and also some optimizations, so that some operations are actually quite faster than in MM4.

Jiri
Excellent, that's what I was hoping to hear (as long as the backend code is mostly OS agnostic of course) :D
Post Reply