UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Help improve MediaMonkey 5 by testing the latest pre-release builds, and reporting bugs and feature requests.

Moderator: Gurus

z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

bugs when playing tracks that are in library

First file starts to play ok. Now I double click on a new track from library. File starts to play for 1 sec and then starts again from the start. Same happens when I right click on a track and then click Play Now. Or when clicking on Shuffle.

This bug does NOT happen if I click on a play arrow that comes when you hover with mouse over the track in Album mode.

log - https://drive.google.com/file/d/1UGMuMt ... sp=sharing


bugs when playing tracks that are NOT in library

Only first track can be played. After that you cant start to play anything that are not in library.

Unless you click first on Stop. Then you can start to play other track. Or you go and play track that is in library. Or switch to Internal player and then back to DLNA.

Buttons Next and Previous track do nothing.

Clicking on progress bar does nothing.

log - https://drive.google.com/file/d/1JxEaA5 ... sp=sharing
Ludek
Posts: 3938
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5

Post by Ludek »

Hi, I can replicate the latter issue with non-library tracks and re-opened https://www.ventismedia.com/mantis/view ... 5#bugnotes and fixed for upcoming build 2333

Thanks for reporting!

But I cannot replicate the former issue with library tracks restarting playback after 1 second, AFAIK this used to be issue in the past ( https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17541 ), but has been already fixed. Your debug log is not complete so I cannot see build number, can you confirm that you are testing the newest build 2330 ?
z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

Yes, sorry, build is 2330. On Windows 10 20H2. Gonna make more tests today and post log.
z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

About track playing for 1 sec and then starting again from the start. It happens everywhere with files that are in library, except when you click on a track that is in playlist window. Clicking on a track in playlist window does NOT have this bug.

Also found new bug with name of the track, at 1:45 in video.

video and log made at the same time

https://youtu.be/9NA7x2f9Z4E

https://drive.google.com/file/d/1IvKbA- ... sp=sharing

And again new bug, its not in log or video. If you double click on the track that already playing, nothing happens. But I think track should start to play from the start. It does when playing to Internal player.

I see that most problems are with DLNA. May I suggest something. There is HEOS API on github. Maybe that way will be easier to implement playback to DLNA players. At least for Marantz and Denon HEOS players\speakers.

Or maybe you can add full HEOS support in the future.
Ludek
Posts: 3938
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by Ludek »

Thanks, I re-opened https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17541 to look into it and fix for the furure build.
Ludek
Posts: 3938
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by Ludek »

Hi, can you please confirm that the issues above are solved in 5.0.0.2333 RC-7 ?
Download from viewtopic.php?p=480130#p480130

Thanks!
z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

Yes. Two bugs from first post is fixed in 2333.

But there is more.

If only one track in playlist, try using Next and Previous buttons when this one track if playing. In Internal player and to DLNA.

And bug from this video is still present. I think it happens only when playing to DLNA.

https://youtu.be/9NA7x2f9Z4E

Look at name of the track at 1:45

Also when playing track from Folders, to DLNA, seek bar can`t be used to put playing track to some position in time. It just keeps playing.

Also when playing track from Folders, to DLNA, using Next and Previous buttons, not always highlights played track. Not in playlist, not in folder view.

If you cant replicate some of this bugs I will make log.
rusty
Posts: 7550
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by rusty »

Thanks! I was able to replicate the following DLNA issues:
- NEXT has no effect on the last track: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17731
- Seekbar starts twice on initiating playback: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17732
- Currently playing track may not be highlighted when casting from Folders: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17734

I couldn't replicate:
- the track skip that you observed at 1:45 of the video
- problem with the seekbar not working for non-library tracks via Folders view
Were these issues specific to a particular format? If yes, might it be related to auto-conversion settings?

Thanks again!

-Rusty
z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

rusty wrote: Fri Apr 09, 2021 10:25 am Thanks! I was able to replicate the following DLNA issues:
- NEXT has no effect on the last track: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17731
- Seekbar starts twice on initiating playback: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17732
- Currently playing track may not be highlighted when casting from Folders: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17734

I couldn't replicate:
- the track skip that you observed at 1:45 of the video
- problem with the seekbar not working for non-library tracks via Folders view
Were these issues specific to a particular format? If yes, might it be related to auto-conversion settings?

Thanks again!

-Rusty
video at 1:45 is NOT about track skip, its about name of the track , its ""

Image

problem with the seek bar not working for non-library tracks via Folders view is with FLAC, m4a, mp3 files


MM is not gold so it does not use auto-conversion, it does not convert to anything, not even PCM (and that is good, I don`t use or want to convert to anything), I can see that in HEOS app when looking at what is playing.

also in that HEOS app I can see if seek bar can be used with track or not
rusty
Posts: 7550
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by rusty »

Thanks. So if I understand, you're saying that there are 2 issues:

1) Casting of non-library tracks from Folders view (flac, m4a, mp3) fails in the following manner: the first track plays successfully, but when a second track starts playing, the Artist metadata disappears from the MM5 player and playback on the remote device fails. Is that correct? I'm unable to replicate this--is it really occurring with all file types? Does it occurs with all renderers?

2) Using the seekbar when casting non-library tracks from Folders view (flac, m4a, mp3) fails (even with auto-conversion disabled). Again, I can't replicate this. Is it specific to a particular renderer?

-Rusty
z3huti
Posts: 40
Joined: Mon Apr 05, 2021 7:26 am

Re: UPnP / DLNA bugs in MM5 [#17541]

Post by z3huti »

rusty wrote: Mon Apr 12, 2021 10:47 am Thanks. So if I understand, you're saying that there are 2 issues:

1) Casting of non-library tracks from Folders view (flac, m4a, mp3) fails in the following manner: the first track plays successfully, but when a second track starts playing, the Artist metadata disappears from the MM5 player and playback on the remote device fails. Is that correct? I'm unable to replicate this--is it really occurring with all file types? Does it occurs with all renderers?

2) Using the seekbar when casting non-library tracks from Folders view (flac, m4a, mp3) fails (even with auto-conversion disabled). Again, I can't replicate this. Is it specific to a particular renderer?

-Rusty
1 and 2 occurs only when playing to Denon AVR. Playing to foobar is ok.
Post Reply