error connecting to musicbrainz

Get answers about the current version of MediaMonkey 5

Moderator: Gurus

Lowlander
Posts: 50184
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

This is issue is being worked on. However you're still having issues on 2410 with MusicBrainz as source: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 30&t=86639

Have you tried to engage manual lookup after you receive an error from the CD node in the Media Tree? Does it fail again?
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Ludek
Posts: 4131
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Ludek »

Could you please answer my questions above: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 88#p482188
and attach it to eSupport ticket: https://www.mediamonkey.com/support/
Ludek
Posts: 4131
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Ludek »

Ludek wrote: Mon May 31, 2021 3:15 am
Peke wrote: Sun May 30, 2021 8:44 pm Hi,
For CD lookup you can temporary replace "mb.mediamonkey.com" with "gnudb.gnudb.org" for "FreeDB (HTTP)" source.

For CD lookups we are using
MusicBrainz at musicbrainz.org
with fallback to
FreeDB at mb.mediamonkey.com

But based on the above user screenshot there was an issue with musicbrainz.org lookup.
The questions are:
Is it failing for all CDs ? If you click this link:
https://musicbrainz.org/ws/2/discid/v2D ... -?fmt=json
does it show you the JSON data?
Could your generate debug log (item 4b here: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 30&t=86643 )
Just be sure that you are using debug build: https://www.mediamonkey.com/beta/MediaM ... _Debug.exe

Thanks for feedback!
nolanm5150
Posts: 5
Joined: Sun Feb 15, 2015 11:30 am

Re: error connecting to musicbrainz

Post by nolanm5150 »

UPDATE - 06/16/2021
The connection to MusicBrainz has been restored (for now). Thank you.

There is another issue now though...
After clicking OK for the ripping to begin, I get a large, blank white box and I can only get rid of it by force closing the app in Tsk manager and restarting the app...
Because the app essentially crashes, it should be sending logs but, I will try sending a log manually, as well.
Thanks.
Lowlander
Posts: 50184
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: error connecting to musicbrainz

Post by Lowlander »

Are you seeing this on build 2416? If not on it, please update: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 86639&sd=d
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Post Reply