Columns get wider by themselves (Metro M skin) [#17858]

Get answers about the current version of MediaMonkey 5

Moderator: Gurus

Riegelstriegel
Posts: 20
Joined: Wed May 12, 2021 10:39 am

Columns get wider by themselves (Metro M skin) [#17858]

Post by Riegelstriegel »

Now I just experienced a funny bug.
I enabled sub nodes, selected list view for individual artists.
Whenever I select a different artist from the media tree, the columns get a few pixels wider. This is reproducable every time I select a new artist and doesn't seem to stop.
If I enable column filter for the view, the column filter will get larger or smaller in height as well each time selecting another artist.

Can you confirm this behavior?

I have made screenshots but I don't know how to upload them to the forum.
Lowlander
Posts: 49860
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Is it possible to adjust default colums for list view?

Post by Lowlander »

Screenshots is explained here: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... =1&t=97733

I can't reproduce the column widening/column browser issue here.
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Riegelstriegel
Posts: 20
Joined: Wed May 12, 2021 10:39 am

Re: Is it possible to adjust default colums for list view?

Post by Riegelstriegel »

Thanks. Here are the screenshots.

First one, normal columns as I set them up:
Image

Second, distorted columns after I had been clicking random artists in the media tree:
Image

I will see if I can narrow the issue down a bit more and notify you if I should find anything.
Ludek
Posts: 4043
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Is it possible to adjust default colums for list view?

Post by Ludek »

Thanks for reproting, I also couldn't replicate at first -- until I switched to the "Metro M" skin ;-)

I can confirm this issue with "Metro M (Classic)" skin and entered the issue as https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=17858 for fixing

Workaround for now is using another skin.
Riegelstriegel
Posts: 20
Joined: Wed May 12, 2021 10:39 am

Re: Is it possible to adjust default colums for list view?

Post by Riegelstriegel »

Yes, in the meanwhile I also could narrow it down to the Metro skin.
It didn't happen for any of the other pre-installed skins on my PC. I then tried Code Monkey and it also worked fine, so it really seems to be related to that specific Metro skin.

EDIT: One last question as I will now switch to the Dark Material Skin: Where exactly is the color information stored? I'd like to change the secondary color to a darker tone.
I already tried to change the System color in the Win10 settings but Media Monkey doesn't seem to follow the setting. it just keeps the color that was set during the installation.

Thank you!
Ludek
Posts: 4043
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Is it possible to adjust default colums for list view?

Post by Ludek »

Currently you can adjust colors of individual skins by editing its skin_base_add.less like this: https://www.dropbox.com/s/k04fp626zzg2e ... 9.png?dl=0

Though further improvements were discussed e.g. here: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... er#p480767
Post Reply