Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Get answers about the current version of MediaMonkey 5

Moderator: Gurus

Kupuna
Posts: 29
Joined: Thu Dec 30, 2010 5:15 pm

Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Kupuna »

Can I stream this url to MM5? https://classicalking.streamguys1.com/king-fm-aac
If so, where do I enter this data in MM5 interface?
Peke
Posts: 14415
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Streaming (via wifi) from FM source

Post by Peke »

HI,
You can add radio streams to Playlist to keep it there, while playing you can click on Cast too and you get list of devices that support streaming MM output from radio stream.
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Barry4679
Posts: 1614
Joined: Fri Sep 11, 2009 8:07 am
Location: Australia
Contact:

Re: Streaming (via wifi) from FM source

Post by Barry4679 »

Kupuna wrote: Wed Jun 09, 2021 1:59 am If so, where do I enter this data in MM5 interface?
Did Peke answer your question? I don't think so.

My guess is that you use the "open url or file" option in the File menu.

I tried but nothing played.
I think that you may have to get this addon ... you do this via Player>Codecs in the Tools|Options menu ... there is small fee for this addon, but you can try before buying.
Lowlander
Posts: 50233
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Streaming (via wifi) from FM source

Post by Lowlander »

That stream wouldn't work for me on MediaMonkey 5: https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=18011

File > Open URL or File can be used to play internet streams: https://www.mediamonkey.com/wiki/WebHelp:Net_Radio/5.0
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Lowlander
Posts: 50233
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011]

Post by Lowlander »

This will be fixed with build 2414 (not released yet).
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Peke
Posts: 14415
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Peke »

Hi,
We also improved streaming behavior in 2414 along with above in https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=18009
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Kupuna
Posts: 29
Joined: Thu Dec 30, 2010 5:15 pm

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Kupuna »

I am enough of an amateur to have to ask: How do you recommend I transfer a screenshot of the situation from my PC to this BB? I rarely do that. What I read in the FAQ's implies that I need a third-party program or location in order to create an "outside" url that can be attached to my post.
I'm making progress on the problem, but really need to transfer a screen shot to explain the remaining problem.
Thanks for any instructions.
Peke
Posts: 14415
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Peke »

Hi,
You can see the link in my signature pointing to explanation on how to insert image on forum.

Here is direct link to that article https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... =1&t=97733
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Kupuna
Posts: 29
Joined: Thu Dec 30, 2010 5:15 pm

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Kupuna »

Image seems to show a connection to the streaming url I've wanted, but now I have no audio. Added codec pack that should handle aac. Other playlists work normally. What am I missing?

https://ibb.co/bRcFgJL
Lowlander
Posts: 50233
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Lowlander »

As mentioned there is a bug, that has been fixed in build 2414 (not available yet).

https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=18009
https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=18011

You'll have to wait till this build or higher is released here: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... =86639&d=d
Lowlander (MediaMonkey user since 2003)
Ludek
Posts: 4136
Joined: Fri Mar 09, 2007 9:00 am

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Ludek »

FYI: 2415 is already there with the fix: https://www.mediamonkey.com/forum/viewt ... 47#p482747
Kupuna
Posts: 29
Joined: Thu Dec 30, 2010 5:15 pm

Re: Streaming (via wifi) from FM source [#18011][#18009]

Post by Kupuna »

Sincere thanks for letting me know. I'll post if anything goes wrong. Thank you also to the others who were helpful in handling this problem!
Post Reply