1198: Cannot read USLT lyrics tags BUG#4635 [Fixed 1203]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

1198: Cannot read USLT lyrics tags BUG#4635 [Fixed 1203]

Post by nohitter151 »

Since MM2.5 I have used Minilyrics to save synchronized and unsynchronized lyrics to mp3 tags. With the newest beta, MediaMonkey no longer reads these lyrics values from tracks tagged with Minilyrics. I am using MM version 3.0.3.1162, Minilyrics 5.7.3418. This worked correctly in previous MM versions, including 3.0.3.1159.

I have tested a large number of mp3's, so I'm relatively certain its not due to some corrupt file or tag heading. File monitor is on, monitoring the track(s) in question. This is quite a big problem for me, though I realize it may not be such a big problem for other users. I hope its something that can be fixed!

EDIT: http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4635
Last edited by nohitter151 on Fri Apr 25, 2008 5:56 pm, edited 1 time in total.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
REIKA
Posts: 109
Joined: Wed Oct 31, 2007 1:32 am
Location: Osaka , Japan

Post by REIKA »

There seems to be a cause in in_wmp3.dll.
When in_wmp3.dll is used, mp3 file is not opened with other software while playing.
This issue seems not to happen when in_mad is used.
Win10 64bit , MM4.1 Gold , Japanese Lang files
dsp_vst + iZotope Ozone + out_asio , Magic Nodes , Minilyrics
MM Japanese Wiki : http://mediamonkey.xn--m8jfw.jp/index.php?FrontPage
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

REIKA wrote:There seems to be a cause in in_wmp3.dll.
When in_wmp3.dll is used, mp3 file is not opened with other software while playing.
This issue seems not to happen when in_mad is used.
I don't think this is the problem, because Minilyrics will wait until the song has stopped playing (or a new one starts) to save the lyrics to the tag. Also, I can check that the lyrics are in the mp3 tag using Minilyrics or other tagging software. The tag is there, but MM doesn't detect or import it (while previous versions did, up until 1162).
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
REIKA
Posts: 109
Joined: Wed Oct 31, 2007 1:32 am
Location: Osaka , Japan

Post by REIKA »

Oh , sorry. I was misunderstanding it.

MM cannot recognize unsynched lyrics , and unsynched lyrics is lost if you save mp3 by MM !
Win10 64bit , MM4.1 Gold , Japanese Lang files
dsp_vst + iZotope Ozone + out_asio , Magic Nodes , Minilyrics
MM Japanese Wiki : http://mediamonkey.xn--m8jfw.jp/index.php?FrontPage
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

Problem persists in build 1164.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
jiri
Posts: 5404
Joined: Tue Aug 14, 2001 7:00 pm
Location: Czech Republic
Contact:

Post by jiri »

Do you have a particular MP3 track exhibiting this problem? I can't reproduce, for example if I have a track in My Computer node (and not scanned in Library) USLT ID3v2 field is always properly shown. I wonder, isn't is somehow caused by tracks without their modified tags rescanned in MM?

Jiri
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

Jiri, I have sent you a track that exhibits this problem but I can reproduce it with any mp3.

I can't imagine any other reason why the exact same process I've used to tag lyrics in every other version of MM would stop working all of a sudden when the only change was an upgrade to 1164 (from 1162). The modified tags should be picked up because file monitor is running.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
PetrCBR
Posts: 1731
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Post by PetrCBR »

Will be fixed in next release.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

PetrCBR wrote:Will be fixed in next release.
Great news, thanks. :D
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Post by nohitter151 »

Just confirming this was fixed. :D
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

BUG#4635 in 3.1.0.1199

Post by nohitter151 »

This appears to be an issue again with MM 3.1 beta. I can provide an mp3 file where USLT lyrics aren't detected by MM with file monitor or after rescan if necessary (happens with any mp3 file).

http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4635
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
PetrCBR
Posts: 1731
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: BUG#4635 in 3.1.0.1199

Post by PetrCBR »

nohitter151 wrote:This appears to be an issue again with MM 3.1 beta. I can provide an mp3 file where USLT lyrics aren't detected by MM with file monitor or after rescan if necessary (happens with any mp3 file).

http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4635
Will be fixed in next build.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: BUG#4635 in 3.1.0.1199

Post by nohitter151 »

PetrCBR wrote:
nohitter151 wrote:This appears to be an issue again with MM 3.1 beta. I can provide an mp3 file where USLT lyrics aren't detected by MM with file monitor or after rescan if necessary (happens with any mp3 file).

http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=4635
Will be fixed in next build.
Still not fixed in 1201 :(
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
PetrCBR
Posts: 1731
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: BUG#4635 in 3.1.0.1199

Post by PetrCBR »

Will be fixed in 1202. This happening only when scanned track is also currently loaded in tracklist.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 10:20 am
Location: NJ, USA
Contact:

Re: BUG#4635 in 3.1.0.1199

Post by nohitter151 »

PetrCBR wrote:Will be fixed in 1202. This happening only when scanned track is also currently loaded in tracklist.
Still doesn't work in 1202. Should I send you an example file?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
Post Reply