Casting cuts out before the end of the track

Report bugs & feature requests for MediaMonkey for Android and learn about the newest beta build.

Moderator: Gurus

rivorson
Posts: 594
Joined: Thu Jul 25, 2013 4:17 am

Casting cuts out before the end of the track

Post by rivorson »

Log: ME3A7AK7K2
MMA: 712
Phone: OnePlus 5
OS: Oxygen OS 4.5.6 (Android 7.1.1)

When I'm casting music or video to either my Samsung TV or my Onkyo sound system, the streaming always cuts out a few seconds before the end of the track and MMA doesn't count it as played.
This has occurred with 100% of tracks since I got this phone a month ago and I never experienced this issue with my old Nexus 6 so it's likely to be related to the phone.
Peke
Posts: 13797
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Casting cuts out before the end of the track

Post by Peke »

Hi,
Try to disable crossfade in options and/or work with various playback options to see the behavior?

[Edit by Rusty: we don't have a OnePlus device for testing, so we'd appreciate your feedback on this]
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
rivorson
Posts: 594
Joined: Thu Jul 25, 2013 4:17 am

Re: Casting cuts out before the end of the track

Post by rivorson »

I've always had crossfade disabled and I didn't think that would work for DLNA casting anyway.

Today I managed to cast without issue so maybe it was a network condition. Just seems odd that it happened every time for a month.

I'll continue to report if the issue does still occur. Thorough testing is difficult because the hardware receivers don't allow me to skip forward or even pause when casting.
Peke
Posts: 13797
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: Casting cuts out before the end of the track

Post by Peke »

Skip/pause inability is a DLNA design issue.

More details on our try to make workaround at least for MM5 is entered under http://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=13718
Best regards,
Peke
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum
Post Reply