1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

alystair
Posts: 128
Joined: Mon Jun 08, 2009 12:16 am

1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Post by alystair »

As title says, when rating currently playing track, there is a slight 'skip' in audio. This might not be noticeable in some instances due to 'smooth seek' enabled. Uncheck it to hear the 'skip' in its full glory. It's pretty terrible :o
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 3:20 pm
Location: NJ, USA
Contact:

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by nohitter151 »

Same happened in MM3 with the MMDS output plugin.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
alystair
Posts: 128
Joined: Mon Jun 08, 2009 12:16 am

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by alystair »

If WASAPI is default in MM4 this is a bigger issue.. switching to MMDS for now to see what other bugs I can dig up
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 3:20 pm
Location: NJ, USA
Contact:

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by nohitter151 »

alystair wrote:If WASAPI is default in MM4 this is a bigger issue.. switching to MMDS for now to see what other bugs I can dig up
MMDS was default in MM3. How does that make it a bigger issue?
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
alystair
Posts: 128
Joined: Mon Jun 08, 2009 12:16 am

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by alystair »

nohitter151 wrote:
alystair wrote:If WASAPI is default in MM4 this is a bigger issue.. switching to MMDS for now to see what other bugs I can dig up
MMDS was default in MM3. How does that make it a bigger issue?
If WASAPI was default it would reflect badly on MM, since audio skips in a media program is not a good thing, generally.
nohitter151
Posts: 23640
Joined: Wed Aug 09, 2006 3:20 pm
Location: NJ, USA
Contact:

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by nohitter151 »

alystair wrote:
nohitter151 wrote:
alystair wrote:If WASAPI is default in MM4 this is a bigger issue.. switching to MMDS for now to see what other bugs I can dig up
MMDS was default in MM3. How does that make it a bigger issue?
If WASAPI was default it would reflect badly on MM, since audio skips in a media program is not a good thing, generally.
But the same problem was present in MM3 with the default plugin. I think it's an unavoidable issue when tagging files.
MediaMonkey user since 2006
Need help? Got a suggestion? Can't find something?

Please no PMs in reply to a post. Just reply in the thread.
Lowlander
Posts: 54131
Joined: Sat Sep 06, 2003 10:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by Lowlander »

I'm not sure as it was happening with MP3 and not with FLAC, so it sounds like something that could be fixed.
jmcc

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI onl

Post by jmcc »

I was also getting this with wav files, but it went away after a restart of MM, so I put it down to some sort of memory leak.
enderson
Posts: 3
Joined: Mon May 17, 2021 6:10 pm
Location: Essex, UK
Contact:

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Post by enderson »

Just to say I'm getting rating jitters too, with MP3/Flac files. I'm basically in the process of re-rating my 16k collection as MM5 didn't pick up ratings from my outgoing Quod Libet setup... :(

I've tried all the output options (including insane buffering and turning off the smoothing), but nothing's helping...

Any suggestions would be gratefully received :)

Best wishes,

Paul
Lowlander
Posts: 54131
Joined: Sat Sep 06, 2003 10:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Post by Lowlander »

Which build are you on and which output plugin are you using?
mahinhasans
Posts: 1
Joined: Thu Oct 20, 2022 11:16 am
Location: Rajshahi,Bangladsh

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Post by mahinhasans »

It only seem to be at the close of monkey which in task manager it is not fully closing.
I am using the latest version at present (4.1.21.1871) in portable mode on an external HDD as in my Bio, too numerous scripts to mention.
Hi, I am Mahin Hasan. I am a student and digital maker. Along with studies I have chosen digital marketing to earn online. My work experience is one year. Currently I specialize in Search Engine Optimization, On Page and Off Page SEO, Social Media Advertising, PHP, WordPress etc. So guess what, you can do your work by me and I will satisfy you.
Lowlander
Posts: 54131
Joined: Sat Sep 06, 2003 10:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: 1389 - !! Track skips when rated during play (WASAPI only)

Post by Lowlander »

The latest version is 5.0.3.2627, and the latest MediaMonkey 4 release was 4.1.31.1919.

If you can reproduce on MediaMonkey 5, please let us know.
Post Reply