No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Help improve MediaMonkey 5 by testing the latest pre-release builds, and reporting bugs and feature requests.

Moderator: Gurus

ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Post by ruebennase56 »

I found a weird bug. On my Acer Aspire with Win10 the latest Beta runs only in english.
On my desktop-pc with Win11 all languages are available.

Acer Aspire R7
Windows 10 22H2 (11045.4123)
Lowlander
Posts: 56898
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by Lowlander »

Can you please provide more details as to how exactly it fails? Does it have access to the internet?
ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by ruebennase56 »

Internet access is available.
In "Options/General/Interface Language" there is only the english entry.
The folder "Mediamonkey5/locale" (I guess these are the language files) is there and contains 32 subfolders.
Lowlander
Posts: 56898
Joined: Sat Sep 06, 2003 5:53 pm
Location: MediaMonkey 5

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by Lowlander »

Can you try to reinstall? Was this an upgrade or clean install?

I'm not seeing this on 3005. All languages are shown.
ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by ruebennase56 »

I reinstalled 2 times and it was an upgrade.
On my Win11 Desktop-PC all languages are shown, but not on my Acer.
Biggus_Dickus
Posts: 101
Joined: Tue Jun 26, 2018 12:46 am

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by Biggus_Dickus »

I can confirm. Got same issue since last update done yesterday. I had a German installation. Now it’s English and no other language chooseable.
ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by ruebennase56 »

Lowlander wrote: Thu Mar 14, 2024 11:33 pm Can you try to reinstall? Was this an upgrade or clean install?

I'm not seeing this on 3005. All languages are shown.
Do You want a DebugView logfile?
rusty
Posts: 8504
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by rusty »

A debugview might help. Also, can you both clarify your installation scenarios?

i.e.
- Regular install vs portable install
- ruebennase56, prior to upgrading, did you have another language selected ?
- What version of MediaMonkey did you each upgrade from?

Thanks!

-Rusty

btw, we're tracking this at https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=20726
ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

Re: No language except English possible (Build 3005)

Post by ruebennase56 »

rusty wrote: Fri Mar 15, 2024 10:12 am A debugview might help. Also, can you both clarify your installation scenarios?

i.e.
- Regular install vs portable install
- ruebennase56, prior to upgrading, did you have another language selected ?
- What version of MediaMonkey did you each upgrade from?

Thanks!

-Rusty

btw, we're tracking this at https://www.ventismedia.com/mantis/view.php?id=20726
- Acer R7 372T Convertible with Touchscreen, Win 10 (22H2 19045.4170): Only english language available
- Custom Dektop-PC, Win 11 (23H2 22631.3296): All languages available
- Both are regular installations
- Acer installation in "C:\Program Files (x86)\MediaMonkey 5"
- Desktop installation in "C:\Sound\MediaMonkey 5"
- Selected language on both systems was german
- Upgraded from build 3003

Debugview log is on Onedrive:
https://1drv.ms/u/c/bae5db40241ac824/EZ ... w?e=soFzox
Just startet Mediamonkey and opened Options/General/Interface language

Let me know if you need something else.
Biggus_Dickus
Posts: 101
Joined: Tue Jun 26, 2018 12:46 am

Re: No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Post by Biggus_Dickus »

I did a fallback to .3003. German language is back again. In .3005 I tried also create an autoplaylist with volume analysis as criteria, but didn‘t found it. Maybe I‘ve overseen it, cause using German version usually. But I was searching the criteria 2 times without result.
PetrCBR
Posts: 1764
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Post by PetrCBR »

If you still have issue with languages, can you try to open https://www.mediamonkey.com/sw/mmw/2024 ... tatus.json in your browser and send me that file ? Also can try to locate langstatus.json file in C:\Users\<user>\AppData\Roaming\Temp\ folder and send me that file as well ?
How to make a debuglog - step 4b: viewtopic.php?f=30&t=86643
ruebennase56
Posts: 24
Joined: Sat Mar 02, 2013 2:38 pm

Re: No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Post by ruebennase56 »

PetrCBR wrote: Mon Mar 18, 2024 6:09 am If you still have issue with languages, can you try to open https://www.mediamonkey.com/sw/mmw/2024 ... tatus.json in your browser and send me that file ? Also can try to locate langstatus.json file in C:\Users\<user>\AppData\Roaming\Temp\ folder and send me that file as well ?
The langstatus-files are on Onedrive (one from the browser and one I found on my harddrive):
https://1drv.ms/u/c/bae5db40241ac824/EY ... g?e=KrhkFH
rusty
Posts: 8504
Joined: Tue Apr 29, 2003 3:39 am
Location: Montreal, Canada

Re: No language except English possible (Build 3005) [#20726]

Post by rusty »

Fixed in build 3006.
Post Reply