MM4 1455 - Some Initial Issues [#8649,8662, 7843]

Beta Testing for Windows Products and plugins

Moderator: Gurus

tommycrock
Posts: 215
Joined: Sat May 21, 2011 9:13 am

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by tommycrock » Tue Nov 08, 2011 8:37 am

Nebbin, do you get the same problem if you use the Windows native multi-monitor support? Have you tried putting the taskbar on the secondary monitor and MM on the primary monitor (don't know if this is possible on XP) to see what happens? Is the multi-monitor tool for the purpose of allowing additional functionality / providing multi-monitor support on a single monitor graphics card / something else?
Sorry only questions and no answers!

Peke
Posts: 12501
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by Peke » Tue Nov 08, 2011 10:17 am

Additionally is your Multi Monitor environment set to [2][1] or [1][2] What GPU you have and how Monitors are connected?

RE ASIO: I could not Replicate problem with OGG and have tested on ten of files even with Fast track Switching.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Nebbin
Posts: 315
Joined: Mon May 30, 2005 4:52 am
Location: Australia

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by Nebbin » Tue Nov 08, 2011 1:23 pm

Yes, using "over-ride Skin theme with Windows System Theme" will allow MM to make use of the full screen.

Monitor placement is set to [1] [2], with MM open on screen 2.

Interestingly, if I switch over as tommycrock advises, so that MM is on screen 1, and the Windows Taskbar is on screen 2, then MM4 is able to utilise the full screen space. I only use the multi-monitor tool at work, while at home I am not using anything more than windows native. The issue affects both systems the same.

I'm using an ATI video card purchased new at the beginning of 2010 (although still using AGP slot), with two monitors connected via DVI ports.

As to ASIO, I forgot to mention that WASIONA does not work at all - as it still crashes as soon as the "configure" button is pressed. I've sent in MM's error reports (using debug version)

Nebbin
Posts: 315
Joined: Mon May 30, 2005 4:52 am
Location: Australia

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by Nebbin » Wed Nov 09, 2011 1:17 am

I might just stick with MM3 for now, as it seems to work fine on my system, for whatever reason.

---------
PS: I've just checked, and the work computer also uses an ATI graphics card - a Radeon x130/x1550 Series, with 2 monitors ( [1] + [2] )and the intel on-board monitor output for a 3rd monitor [3].

On screens [2] and [3] (secondary monitors) MM4 will always reduce maximum size by the size of the taskbar on monitor 1 (primary). If I move the taskbar to one of the secondary monitors, and run MM4 on the primary monitor, it will maximise to the entire desktop as it should. The work computer is still on WinXP.

Peke
Posts: 12501
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by Peke » Wed Nov 09, 2011 4:03 pm

Re Monitor: Hmmm. I have ATi Card and only thing I can think of is that I'm using ATi HydraVision driver extension for multi desktop management. Maybe that is the catch.

Re ASIO: Can you confirm that you still have issues with OGG, can you upload one file somewhere and send me DL link in PM?
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Nebbin
Posts: 315
Joined: Mon May 30, 2005 4:52 am
Location: Australia

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by Nebbin » Wed Nov 09, 2011 6:43 pm

Hi Peke

I have AMD Catalyst Control Center, but not sure about Hydravision, but it also happens on the work computer coming off the intel chipset graphics driver.


I've uploaded a test track for the ogg issues, and PM'ed you with the link. Most times it won't play at all, occasionally I can skip ahead and it will play, but seek again and it will freeze once more.

PetrCBR
Posts: 1640
Joined: Tue Mar 07, 2006 5:31 pm
Location: Czech
Contact:

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues

Post by PetrCBR » Thu Nov 10, 2011 7:18 am

Maximize issue tracked as 8683.

Nebbin
Posts: 315
Joined: Mon May 30, 2005 4:52 am
Location: Australia

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues [#8649,8662, 7843]

Post by Nebbin » Thu Nov 10, 2011 7:56 pm

I've installed MM 4.0.0.1459, and I can confirm that the window sizing now works as it should, and the scrolling issue hasn't returned. The problem with ASIO may be caused by something on my PC, so I'll reimage this weekend and see if there's any change.

Peke
Posts: 12501
Joined: Tue Jun 10, 2003 7:21 pm
Location: Serbia
Contact:

Re: MM4 1455 - Some Initial Issues [#8649,8662, 7843]

Post by Peke » Fri Nov 11, 2011 7:33 pm

Try to use Hydravision (optional download on ATi driver page) I find it better, than most commercial solutions.
Best regards,
Pavle
MediaMonkey Team lead QA/Tech Support guru
Admin of Free MediaMonkey addon Site HappyMonkeying
Image
Image
How to add SCREENSHOTS to forum

Post Reply